Mat og prat – god mat fra mange gryter

 
Mat og prat

Mat og prat

 

Praktisk norsk for voksne minoritetsspråklige
(Oppskrifter og samtaletrening-kan også passe for elever i grunnskolen)

Denne boka er lagt opp med oppskrifter, og enkle dialoger rundt oppskriftene. Dermed kan man lære å snakke om hva man gjør, hvor man finner ting og hvordan man lager maten. Den inneholder sunne og enkle oppskrifter fra flere land, samt Norge. Slik sett kan den brukes på kjøkken i barnehage og skolekjøkken,  i matgrupper og storhusholdning. Den kan også leses på norskkurs og kombineres med praktisk norsk. Boka inneholder beskrivelser av måltider i norske familier og i forskjellige innvandrerfamilier med rike illustrasjoner av Berit Akse. Hver oppskrift er illustrert slik at den er lett å bruke i begrepstrening

 

De fleste av oppskriften er prøvd ut gjennom arbeidet med Internasjonal kokebok med en del andre oppskrifter i tillegg (Anne Berug og Gunnhild Aakervik i 1986, utgitt av Kirkens Nødhjelp. Denne er nå utsolgt og finnes ikke på markedet lenger. Boka er også oversatt til dansk og islandsk)

Tekstene i boka ”Mat og prat” om mat, næringsstoffer og måltider er oversatt til tyrkisk, urdu, vietnamesisk og spansk i egne hefter. Det kan være en hjelp for å få med seg innholdet i det teoretiske stoffet, mens oppskriftene er lettere å følge på norsk og er ikke oversatt. Disse heftene koster kr. 30.

 

Almater forlag AS
ISBN: 82-7858-025-1   Pris: kr. 198 + porto
Gå til bestilling direkte gjennom www.almater.no   Almater forlag AS tlf. +47 928 68 164 monica@almater.no
Postadresse: Almater Forlag AS, postboks 2115 Grünerløkka, 0505 Oslo
Besøksadresse: Rathkesgt 7,0558 Oslo